Zin in Italiaanse wijn, bezoek Wijncasa! Vind jij het ook zo leuk om een wijnproeverij te beleven als je op vakantie bent in Bella Italia? Of neem je wijn mee uit zo’n gezellig stalletje langs de weg? Heel herkenbaar, doen wij namelijk ook ๐Ÿ˜‰. Marloes koopt vaak haar wijntjes bij de Cantina Vini Tipici Aretino in Arezzo, het hart van Toscane. Je proeft er de Toscaanse zon in je glas! Dit wijnhuis kan bogen op een lange traditie van meer dan een halve eeuw druiven verbouwen in de eigen wijngaard.

Heerlijke wijnen die je drinkt met familie of vrienden aan lange tafels vol met pasta, sappige tomaten en onweerstaanbare olijven terwijl de oranje zon langzaam wegzakt achter de heuvels van Toscane. De krekels starten hun gezang, in de verte blaft een cane en daar komt la mama met een verrukkelijke tiramisu die je op je tong laat smelten en wegspoelt met een zoete dessertwijn. Dit gevoel wil je voor altijd vasthouden en meenemen naar Nederland. Dat kan!

Onze vriendin Hannie is namelijk vorig jaar – net als wij met onze Italiaanse tassen – ook gestart met een eigen webshop in Italiaanse wijnen. Haar Wijncasa biedt een aantal persoonlijk door Hannie zelf geselecteerde wijnen die exclusief door haar in Nederland worden verkocht. In Toscane en Piemonte heeft ze wijnboeren bezocht, wijn geproefd, soms gegruweld en vaak genoten en uiteindelijk een mooie collectie samengesteld voor de echte fijnproevers. Het zijn stuk voor stuk wijnen met een verhaal want Hannie weet waarover ze praat als ze het over wijn heeft. Ze weet van iedere wijn precies te vertellen waar hij vandaan komt, de druivenrassen die zijn verwerkt, de geur, de kleur, de smaak en bij welke eetgelegenheid de wijn past. Over een paar maanden mag Hannie zich officieel Sommelier noemen als ze haar wijnbrevet heeft gehaald. Wil jij het gevoel van ‘dolce far niente’ beleven onder het genot van een Italiaanse wijn, kijk dan eens rond in Hannie’s Wijncasa!

 marimarlo italiaanse wijn en leren tassen  

Tip: leuk idee om bij een fles wijn cadeau te doen, is een sleutelhanger uit de collectie van MariMarlo!
Bijvoorbeeld de druiventros in geel of wijnrood, de fiasco mandfles voor wijn of het leuke haantje. De zwarte haan ofwel Gallo Nero is het symbool voor de wijn uit de Chianti Classico streek in Toscane.

marimarlo sleutelhanger druif druiventros          marimarlo sleutelhanger wijnfles fiasco         marimarlo sleutelhanger haan gallo negro wijn chianti
  Marianne     19-02-2023 14:34     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Hannie -  20-02-2023

SUPER leuk geschreven dames. Ik ben blij met jullie aandacht voor Wijncasa. Ook mooi geschreven precies zoals het is. Top!!