0
Onbeperkt
Toscanella

Een stukje geschiedenis van de TOSCANELLA tassen

De naam Toscanella werd geboren als een eerbetoon aan de straat waar Piero Tucci in 1972 zijn eerste leerwerkplaats opende, in de Via Toscanella op een steenworp afstand van de Ponte Vecchio, in het historische centrum van Florence. Pierotucci is een echt familiebedrijf, een naam en een merk dat in de loop der jaren een groot aantal collecties heeft voortgebracht bestaande uit tassen, leren accessoires en kleding.
Nadat vader Piero overleed, zetten de zonen Matteo en Marco het leerbedrijf voort dat is geïnspireerd op respect voor de natuur en tradities. De keuze voor plantaardig gelooid leer en geverfd met natuurlijke "plantaardige" kleuren, de bijzondere sneden van het leer en de nauwkeurige afwerking met robuuste stiksels, tonen de liefde voor Toscane, de Chianti-heuvels en de authentieke werkwijzen van de Florentijnse meesters.

Het merk met drie cipressen

Het Toscanella-logo toont drie cipressen, een eerbetoon aan de boom, de Cupressus Semprevirens, die het Toscaanse landschap symboliseert en die de oude boeren vroeger in groepjes van drie op de top van een heuvel en langs landweggetjes plantten. Over de hele wereld wordt de regio Toscane en in het bijzonder de Chianti-streek vaak afgebeeld met de afbeelding van de heuvel met cipressen.

Helaas hebben wij de Toscanella tassen niet meer in onze collectie vanwege leveringsproblemen bij de leverancier.


 

De typische kleuren van Chianti

De karakteristieke kleur van Toscanella is terracotta bruinrood. Een typische kleur van de Chianti streek en in het bijzonder van Impruneta, een even buiten Florence gelegen plaatsje dat over de hele wereld bekend staat om haar prachtige terracotta vazen, potten, fonteinen, beelden en de beroemde bakstenen die werden gebruikt voor de bouw van de Duomo van Florence.
De kleuren van de Toscanella collecties komen rechtstreeks uit de natuur, uit de lente- en herfstkleuren van de Chianti-heuvels: nachtblauw, terracottabruin, lichtbruin, olijfgroen, saffraangeel, wolkenwit, klaproosrood.


100% plantaardig geverfd leer

Voor de Toscanella lijn wordt alleen plantaardig geverfd leer van de hoogste kwaliteit gebruikt. Kiezen voor een plantaardig gelooid product geeft uitdrukking aan een levensfilosofie die de zorg voor tradities en het milieu hoog in het vaandel heeft staan. Het plantaardig gelooide leer wordt met de jaren mooier en je zult er eindeloos van genieten. Plantaardig gelooid leer bevat geen giftige stoffen die schadelijk zijn voor mens of milieu en wordt doorgaans goed verdragen door mensen die allergisch zijn voor zware metalen.
 

Toscanella - leatherworks with a Tuscany soul


Meest bekeken producten