0
Onbeperkt
Leren-en-suède-shoppers
Style in a bag

De Tote Bag is voor overal en altijd. Wat ooit begon als een praktische grote tas is in de loop van de tijd een echte eyecatcher geworden. De toonaangevende merken hebben er een echte stijlicoon en must-have van gemaakt. Kortom, een onderscheidende en functionele tas ineen.
 


  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

De shopping bag, een modieuze must-have

De oorsprong van de shopper heeft maar weinig te maken met glamour. De Tote Bag was aanvankelijk een grote tas om alles in te stoppen. Het woord ‘tote’ – to tote – betekent niets anders dan dragen. De shopper werd pas echt populair toen L.L. Bean uit Maine (VS) in 1944 de ‘ice bag’ van canvas introduceerde om ijs te transporteren van de auto naar de diepvries. Men ontdekt hoe handig zo’n grote en veelzijdige tas was. In de jaren zestig kwam hetzelfde merk met een nieuwe versie, de Boat and Tote en bracht de tote bag in levendige kleuren op de markt. De Amerikaanse ontwerper Bonnie Cashin maakte van de shopper wereldwijd een echte modieuze tas met de stijlicoon Cashin Carry Tote voor het New Yorkse modehuis Coach. Een andere extreem succesvolle en populaire shopper werd de Birkin Bag van Hermès uit 1984, genoemd naar de actrice Jane Birkin. Het idee voor deze tas ontstond in de lucht toen Jane Birkin in het vliegtuig naast de voorzitter en artistiek directeur van Hermès, Jean-Louis Dumas, zat en zich beklaagde over haar tas. Zo werd de shopper in de loop van de tijd een tas met een geheel eigen stijl.

Ben jij op zoek naar een ruime tas die je ook zakelijk mee kunt nemen voor je werk, kijk dan eens naar de Toscanella tassen. Deze tassen worden volledig met de hand gemaakt van hoogwaardig Toscaans leer met natuurlijke materialen geverfd in de kleuren van de Chianti. 
 


Meest bekeken producten