Sevilla in kerstsfeer Toen ik 2 maanden geleden een stedentripje boekte samen met mijn lief, was mijn wens naar een plaats met veel kerstsfeer te gaan. In eerste instantie dacht ik aan Londen, maar daar was ik ooit al eens geweest. Ook heb ik gekeken naar Italiaanse steden en toch kwam ik uit in Sevilla, Spanje! Deze plaats staat namelijk al heel lang bovenaan mijn verlanglijstje samen met de andere steden Cordoba, Granada en Malaga in Andalusië.
Wij kwamen in de regen aan in Sevilla, ons hotel lag direct om de hoek naast de Giralda, de klokkentoren met 25 klokken. De Giralda staat aan het Plaza Virgen de los Reyes, een gezellig pleintje omgeven door sinaasappelbomen en een rij koetsjes met pony’s ervoor die de bezoekers graag een ritje door de stad aanbieden. De zon was inmiddels doorgebroken en we genoten van een ontspannen wandeling door de wijk Santa Cruz met hier en daar doorkijkjes op  Mediterrane binnenplaatsjes. Ik zag overal de kerstversiering en -verlichting al hangen, dat beloofde wat voor de avond!
Sevilla overtrof onze verwachtingen, zowel wat betreft kerstsfeer als ook de stad zelf. De prachtige gebouwen getuigen van een rijke historie met Moorse invloeden en de wand- en vloertegeltjes die je overal tegenkomt in kerken, hotels, barretjes en huizen zijn een lust voor het oog.
Rond kerst is Sevilla de stad van de Belèn, de kerststallen. Je vindt ze overal in kerken, hotels en bij de kathedraal één grote kerstmarkt waar je een compleet kerstdorp kunt vullen met alle beeldjes. Op zaterdagavond stroomde de Avenida de la Constitucion vol met Sevilliaanse gezinnen, zangkoortjes en muziekkorpsen die veelal Spaanse kerstliedjes zongen en speelden. Het was een hele bijzondere en onvergetelijke belevenis!!

“En heb je nog tasjes gezien?” vraag je je nu af. Jazeker, want we waren getuige van een huwelijksvoltrekking in de kathedraal, althans we stonden er met onze neus bovenop toen het bruidspaar en alle gasten de kerk uitkwamen. De dames waren allen gekleed in schitterende creaties met hoeden en prachtige feesttasjes die ik zoveel mogelijk op de foto heb proberen te zetten.

      


Heb jij binnenkort ook een bruiloft of ander feest of misschien snel nog een tas nodig voor de kerstdagen of Oud & Nieuw, kijk dan eens bij de feesttasjes van MariMarlo! Wij hebben hele leuke gouden en zilveren clutches, maar ook andere gekleurde handtasjes en schoudertassen waarmee jij op je best bent.
 
  Marianne     14-12-2022 15:42     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.