Parlo Italiano Ik spreek Italiaans. Althans, dat lijkt me heerlijk om met de Italianen echt een gesprek te kunnen voeren als ik in Italië ben. Helaas ben ik nog niet zover, maar ik wil me heel graag deze prachtige taal eigen proberen te maken. Vandaar dat ik begin dit jaar weer een cursus Italiaans heb opgepakt, dit keer een online versie via Italiaans Anders. In het verleden heb ik al vaker een poging gedaan om Italiaans te leren en had ik les op school samen met andere liefhebbers van ‘la dolcia Italia’. Het was tijdens één van deze cursussen dat ik Marloes leerde kennen, nu mijn ‘partner in bags’, de Marlo van MariMarlo.

Italiaans Anders is écht Italiaans leren op een andere manier. Zonder veel huiswerk of woordjes stampen, maar veel luisteren, lezen én praten tijdens de les. Docente Delia komt van oorsprong uit Napoli en communiceert op geheel Italiaanse wijze met nadrukkelijk uitgesproken woorden, handgebaren en aanstekelijk enthousiasme! De cursus bestaat uit 3 blokken van 4 lessen met woorden, zinnen en liedjes die je al snel in het dagelijks leven kunt gebruiken. Samen met de andere cursisten maak je steeds nieuwe verhalen die je vervolgens weer thuis kunt beluisteren.

Onze beginnersgroep bestond uit 8 personen en vanwege het online karakter kwamen ze uit het hele land. Kort na de laatste les in april konden we ons opgeven voor de vervolgcursus die in september zal starten. Vrijwel iedereen gaat door, waaruit de conclusie getrokken kan worden dat deze manier van leren erg aanspreekt. Mij in ieder geval ook! Ik hoop deze zomer een beetje in praktijk te kunnen oefenen als we weer een paar weken in Italië verblijven. Nu al zin in!!

Ga jij ook naar school of studie, dan zoek je misschien nog een mooie tas voor je tablet of laptop en boeken. Je vindt leuke modellen bij MariMarlo in de collectie leren business- en laptoptassen en leren rugtassen!

       
  Marianne     08-05-2023 15:41     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.