New York New York
Op zoek gaan naar leuke tassen is altijd een belevenis. Tasjes bekijken in de etalages van New York is echter een ervaring van een geheel andere orde. Tegenover de ijsbaan van Rockefeller Center zweven witte, gele en blauwe tassen achter glas op cerise paraplu’s tussen de bloemendessins. Ernaast leuke schoentjes in de vorm van een ‘yellow cab’. Alles onder het wakend oog van Prometheus, die zich ’s avonds in vele mooie kleuren manifesteert. Dezelfde combinatie van zwevende paraplu’s met fuchsia, grijze en zwarte tassen eveneens vergezeld door bloemen treffen we aan in het winkelcentrum van Calatrava’s ‘Oculus’.

Aan Fifth Avenue staart een etalagepop met tas in stippendecor ons strak aan. Het is op een zaterdagavond in februari bij een gevoelstemperatuur van -24 graden celcius dat deze menselijke pop opeens ferm naar ons uithaalt met een kwast. Pats, plotseling staat er een rode stip op de ruit en wij staan verstijfd van schrik (of van de kou?). Wat een stunt! Haar tas hebben wij gemist. Niet haar missie: tassen en stippen.Nog steeds wat beduusd steken wij de weg over waar de warmte van kleurrijke vitrines ons alweer aantrekt. Als een fatamorgana in de winterse kou komen de prachtige etalages met de voorjaarsmode voor 2023 op ons af. De kleuren zetten zich door in het Guggenheim Museum, waar wij de volgende dag in de bloemenopstellingen van ‘Forothermore’ van Nick Cave worden ondergedompeld. Ook de MoMa en het Metropolitan Museum kunnen wij als kunstliefhebbers niet missen. Een hele tassen- en kunstervaring rijker eindigen wij, waar anders, in ‘Little Italy’. Vrolijk lezen wij in verlichte letters boven de straat: ‘Volare, oh oh Cantare, oh oh oh oh’ en dat doen wij natuurlijk na zo’n leuke trip!


Graag wat meer lezen over ‘The Big Apple’? Klik dan op deze link die hoort bij onze appelsleutelhanger of klik hier en surf door naar de Jessica tasjes.  
                  
  Marloes     06-03-2023 20:36     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.