Message in a Bottle Message in a Bottle

Langzaam minderen wij vaart nadat wij bij Figline Valdarno, een dik half uur rijden vanaf Florence, de heuvels van de Chianti inrijden. Onze medeweggebruikers zijn een voorbode op het vertraagde levensritme in deze contreien. Kalkoenen meanderen op de weg tussen olijfbomen op goudgele hellingen. Voor onszien we een zee van blauwe lucht drijvend op de wolken van de warme Toscaanse zon. Wij zijn op weg naar Tenuta Il Palagio, het landgoed van zanger Sting. Op de route draaien wij het volume van The Police terug en genieten van de rust van dit idyllische stukje Italië.

 
Bij de ‘Farm Shop’ van Il Palagio stappen wij uit. In de wijnbar helpt een vriendelijke mevrouw ons met de keuze van de wijnen die wij voor een paar euro kunnen proeven. Lang hoeven wij niet na te denken, omdat we ons al tijden verheugen op het proberen van ‘Message in a Bottle’. De goede herinneringen aan dit nummer van The Police zorgen voor een hoge verwachting. De aroma van kersen en wilde bramen, zoals beschreven op de website van Il Palagio, komen ons tegemoet. We zijn het eens met de opmerking op diezelfde website dat je van deze Sangiovese wijn het meest geniet samen met vrienden. We nemen daarom ‘Message in a Bottle’ mee en verheugen ons op de gezellige momenten die gaan komen.


Naast wijn wordt in de shop salami, ham, vers fruit, groente, eieren, honing en olijfolie verkocht. Een aantal producten kun je bestellen op de website www.il-palagio.com. Op deze site kun je tevens een kijkje nemen in en om de villa en de gastenverblijven, die je kunt huren. En, heb je iets te vieren? Een feestje geven op dit eeuwenoude landgoed kan ook.


Nadat wij de wijnen in de auto hebben gezet, keren wij nog even terug naar een vrolijk gebouw in zonnebloemtinten met een prachtig terras. Het blijkt de pizzeria van het landgoed te zijn. Helaas zijn wij te vroeg en worden er nog geen pizza’s gebakken. Een mooie reden om nog eens terug te keren naar deze fantastische plek. Dan kunnen we gelijk het wijnrepertoire van Sting verder aanvullen, want daartoe behoren ook ‘Sister Moon’ en ‘When we dance’.

  

De Chiantistreek is van oudsher bekend om de Gallo Nero, de zwarte haan. Wil je hier meer over lezen? Klik dan op deze link die hoort bij onze sleutelhanger van de haan.

                                                                                                                                                                                                                 
  Marloes     15-01-2023 14:36     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Margreet -  15-01-2023

Dit klinkt heel goed!