0
Onbeperkt
La-Cuoieria
Ze bestaan bijna niet meer, echte handwerklieden. Gelukkig komen we ze nog wel tegen. Gianni Raineri is bijvoorbeeld zo’n ambachtsman met liefde voor zijn vak. Wij troffen hem op de MIPEL, de beurs in Milaan, te midden van zijn handgemaakte leren sleutelhangers, sieraden en andere accessoires. Wij hebben met grote bewondering staan kijken naar al deze miniatuurkunstwerkjes. Het snoephuisje van Hans en Grietje, een indianenveer, kleine afstudeerhoedjes, draken, golftasjes, western zadels, engeltjes en nog veel meer. Allemaal van leer! We kenden de sleutelhangers al van de idyllische stadjes in de Chiantistreek, maar zo’n scala aan onderwerpen hadden we niet eerder gezien.  

Gianni en zijn vrouw Pina zijn zo’n dertig jaar geleden begonnen met het maken van deze leren sleutelhangers. De techniek hebben ze afgekeken van de traditionele Siciliaanse zadelmakers. Ze herontdekten de oude steken of ‘passi’ en gingen deze toepassen op het Toscaanse ‘vacchetta’ leer.Tegenwoordig heeft het bedrijf La Cuoieria een grote collectie sleutelhangers, sieraden en andere accessoires. Een aantal van deze sleutelhangers ‘hangen’ bij MariMarlo en daar zijn wij best trots op.

 


  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

Graag laten we ook nog een aantal andere sleutelhangers uit de collectie van La Cuoieria zien. Het is slechts een deel. Er zijn er nog veel meer in de rubrieken fruit, bloemen, dieren, dieren onder water, sport, transport en minitasjes. Ontzettend leuk!
Meest bekeken producten