Italiaanse Bloemenriviera We zijn inmiddels al weer een maand aan het werk, maar regelmatig denk ik nog terug aan onze heerlijke zomervakantie in Italië. Even wegdromen naar het badplaatsje Bordighera aan de Bloemenrivièra en de Ligurische Zee met zijn fantastische blauwe kleurschakeringen waar ik eindeloos van kan genieten. Twee jaar geleden al werden we verliefd op de romantische uitstraling van hotel Piccolo Lido met roze buitenmuren en witte balkonnetjes van waar je een fantastisch uitzicht hebt op de zee en het kleine kerkje van Sant’Ampelio. Piccolo Lido ligt aan het oostelijke einde van de Lungomare Argentina, genoemd naar Evita Perón die deze langste boulevard aan de Rivièra in de zomer van 1947 inwijdde. Vanuit het hotel steek je met je badhanddoek en zonnehoed de boulevard over en zoek je op het kiezelstrand van Bordighera een mooi plekje in de zon of, zoals wij, onder de parasol.

Iedere zondag wordt er op de boulevard van Bordighera een brocante markt georganiseerd waar je leuke snuisterijen kunt vinden. Hier kocht ik eerder een originele vintage Braccialini tas welke mede onze inspiratie was om MariMarlo te starten.

Aan de achterzijde van hotel Piccolo Lido wandel je in 10 minuutjes onder de bomen van de Via Stella Maris de heuvel op naar de schitterende oude bovenstad ‘Citta Altà’. Hier vind je een doolhof aan steegjes en pleintjes met gezellige terrasjes en heerlijke pizza’s!

                    


Niet ver van Bordighera, op een half uurtje rijden, ligt het pittoreske dorpje Dolceaqua, wat ‘zoet water’ betekent. Hoog boven het labyrint aan huisjes gebouwd tussen smalle donkere steegjes die enkel een spoortje licht van boven ontvangen, torent het Castello dei Doria uit. Het kasteel dat ooit in het bezit was van de machtige familie Doria uit Genua stamt al uit de elfde eeuw. Nadat het eeuwen geleden in verval was geraakt besloot de lokale overheid het Castello in 2007 te laten renoveren en openstellen voor publiek.

Het plaatsje Dolceaqua dankt haar bekendheid vooral aan de middeleeuwse boogbrug, de Ponte Vecchio, over de rivier de Nervia. Claude Monet heeft deze prachtige ronde brug met op de achtergrond het Doria kasteel verschillende malen geschilderd. Monet vond veel inspiratie aan de Rivièra waar hij gefascineerd raakte door de groentinten van het landschap en het blauw van de lucht en de zee in combinatie met de kleuren van citrusvruchten.

Ook wij raken betoverd door de authenticiteit van de dorpjes, het reflecterende licht van de zon op de azuurblauwe zee en het aangename Mediterrane klimaat. Heerlijk om thuis nog even bij weg te dromen……

         
 
  Marianne     13-09-2023 11:31     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.