Hoe onze webshop zich ontwikkelt; van idee tot tassenwalhalla! Wanneer je begint met een webshop weet je niet wat er allemaal op je pad komt. En dat is maar goed ook! Het lijkt zo simpel, je bouwt een webshop of laat hem bouwen, je zet je producten erop en verkopen maar! In praktijk blijkt het echter niet zo simpel. Toen wij ruim een jaar geleden het idee kregen om Italiaanse tassen in Nederland te gaan verkopen, hadden we wel een idee over hoe onze website eruit moest komen te zien: Toscaanse uitstraling door kleurgebruik, categorie indeling, een persoonlijke touch, uiteraard mooie tassen, dat moest het worden.
De bedrijfsnaam was nog best lastig, heel veel bestond namelijk al. Tot we op MariMarlo kwamen, een samenvoeging van onze voornamen Marianne en Marloes. Het klonk wel een beetje Italiaans, bestond nog niet en met een toevoeging van ‘Bags & More’ gaf het mooi aan waar we mee bezig wilden.

Gelukkig konden we op allerlei gebied wel de nodige ondersteuning inroepen. Een clubje enthousiaste studenten die een eigen marketingbureautje hadden opgezet hebben het logo en de huisstijl voor ons bedacht. Twee onderdelen van de website waar we nog steeds ontzettend blij mee zijn. Het logo waarin 2 M-en en een tas zijn verwerkt is strak en kenmerkend. Een mooi beeldmerk in combinatie met de naam en een subtiel citroentje dat verwijst naar Italië. Ook wisten zij de warme aardetinten van Toscane goed te vertalen op onze website.


logo huisstijl marimarlo italiaanse tassen

Die website was nog wel een dingetje. CCV Shop heeft ons fantastisch geholpen met de opbouw en indeling, maar de verdere invulling met teksten, producten, plaatjes etc. was een hele klus waar we samen heel wat uurtjes werk in hebben gestoken. Iedere keer zeiden we weer tegen elkaar “Het is nu nóg mooier geworden”. We zagen onze bambino met de dag groeien en daar werden we heel blij van! Uiteindelijk kon op 21 maart 2022 de webshop online. Een mooi begin van de lente dachten we.

We zijn nu bijna een jaar verder en MariMarlo heeft heel goed uitgepakt. We verkopen veel tassen in Nederland, maar ook in België, Portugal, Ierland… Mensen zijn blij als ze een mooie leren tas ontvangen en laten ons dat ook weten in het Gastenboek. We zien ook steeds meer inschrijvingen voor onze Nieuwsbrief en het aantal volgers op Facebook en Instagram groeit gestaag.

Klaar met de website ben je nooit hebben we gemerkt. Natuurlijk komen er altijd weer nieuwe tassen en accessoires. De plaatjes moeten aangepast worden, teksten schrijven, blogs plaatsen, inspiratie opdoen….. er is altijd werk aan de (online) winkel. En dat vinden we echt geweldig leuk!!

Wat ook super is, is dat veel meer liefhebbers van Italië en producten uit Italië ons weten te vinden en ons helpen onze naamsbekendheid uit te breiden. Zo staan wij nu op de website van Italietips.nl met een gave winactie waarmee je een mooie shopper, leuk feesttasje of een unieke sleutelhanger naar keuze kunt winnen. Ga snel naar www.italietips.nl en doe voor 6 februari 2023 mee, zodat je voor Valentijnsdag jouw geliefde kunt verrassen met een tas of sleutelhanger. De tips komen van Claudia, een Bossche Italiaan of is ze nou een Italiaanse Bossche? Zij weet jou in ieder geval alles te vertellen over la bella Italia.


Bij onze zuiderburen in Vlaanderen staat een interview met ons op de website van vacanza.be, de Belgische website voor reizen en genieten in Italië. Een erg leuke site ook met zeer veel weetjes en tips over Italiaanse steden, overnachtingsmogelijkheden, regio’s in Italië, heerlijke recepten en nog véél meer. Absoluut een bezoekje waard!

En zo breiden we langzaam ons wereldje uit en delen we onze liefde heart voor Italië en Italiaanse tassen!

 
  Marianne     02-02-2023 16:53     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.