Her Royal Handbag Na het overlijden van de geliefde koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkijk  kwam ik in de Telegraaf van 10-9-2022 een heel leuk stukje tegen, geschreven door Marie-Therese Roosendaal. In het stukje wordt de inhoud van de handtas van de Queen “onthuld” door damestasjeslezer Yoeke Nagel.

Volgens Yoeke heeft een tas drie functies. Ten eerste is het een vervoermiddel om spullen van A naar B mee te dragen. Ten tweede functioneert een tas als visitekaartje; je laat een indruk achter van wie jij bent. Tot slot is een tas letterlijk en figuurlijk jouw houvast; de inhoud is zeer persoonlijk en door je tas vast te houden geeft jou dat een gevoel van vertrouwen. Zonder toestemming mag iemand niet zomaar in je tas snuffelen.

Bekend is dat Elizabeth naast een spiegeltje en lipstick, een paar handschoenen en een bankbiljet, ook een tashaak in haar tas zou hebben, waarmee ze haar tas aan tafel kon hangen. Doel van zo’n tashaak is natuurlijk om je tas schoon en onbeschadigd te houden, maar wist je dat vrouwen in Zuid-Amerika hun tas nooit op de grond zetten omdat ze geloven dat hun geld er dan uit loopt? Een tas op de grond zetten brengt armoede.


Om nog even op Yoeke Nagel terug te komen, naar eigen zeggen is zij de enige damestasjeslezer in de hele wereld en dat geloven wij direct. Ben jij benieuwd wat de inhoud van jouw tas of die van jouw vriendin of collega vertelt over de eigenaresse van die tas dan kun je bij Yoeke een Workshop tas lezen volgen. Hoe leuk is dat als vriendinnenuitje of teambuildingsuitje? Wij zijn enthousiast!!
Voor nog meer verdieping in de zielenroerselen van jou en jouw tas , kun je ook haar boek Damestasjeslezen bestuderen, te koop bij De Slegte.

Tot slot, voor het geval jij ook bang bent dat jouw geld wegloopt, tippen wij onze prachtige collectie tashaken. Hiermee hoef je je tas niet meer op een vieze grond te zetten en houd je jouw kostbaarheden altijd binnen handbereik. Kijk gelijk even bij onze collectie handtassen, wij vinden de Sofia bijvoorbeeld een echt koninklijk tasje evenals de charmante Irama. Voor je werk is de Nena een perfecte tas om stijlvol je klanten te bezoeken.

Zo haal je uit zo’n krantenartikel weer een heleboel interessante wetenswaardigheidjes over tassen en accessoires!


Als afsluiter én als eerbetoon aan de Britse koningin Elizabeth geven we jou hierbij nog de link naar het filmpje van de Queen en beertje Paddington ter gelegenheid van haar 70e regeerjubileum eerder dit jaar. In dit hartverwarmende filmpje laat de Queen zien dat zij haar marmeladebroodjes altijd in haar handtas heeft net zoals beertje Paddington een voorraad broodjes onder zijn hoed bewaart.
https://www.youtube.com/watch?v=ABniDx7xoFw&t=8s
 
  Marianne     11-09-2022 18:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.