Casa di Lucca Italiaans genieten bij ‘Casa di Lucca’

Lucca! Wie kent deze bijzonder Toscaanse stad niet? Onlosmakelijk verbonden met de componist Giacomo Puccini en natuurlijk vermaard om zijn stadsmuren. Deze hebben de tand des tijds buitengewoon goed doorstaan. Tussen deze imposante muren tref je, zoals in elke Italiaanse città, la dolce vita in optima forma. Heerlijke aperitivi, wijnen, olijfolie, dolci en nog veel meer.

Wij ontdekten dat Lucca niet zó ver is als het lijkt. In Kampen vonden wij ‘Casa di Lucca’. Een winkel vol met allerlei Italiaanse lekkernijen. Als wij er op een mooie middag in oktober binnenkomen loopt het water ons in de mond bij het zien van zulke goede wijnen en likeuren. En dat niet alleen, tussen  alle ingrediënten voor de heerlijkste Italiaanse gerechten wanen we ons even in Italië. We treffen Heilko, de eigenaar van de casa die hij samen met Barbara runt. Recent zijn ze samen aan dit avontuur vol eerlijke producten begonnen. Heilko is een echte Kampenaar en Barbara, net als ik, import ‘oet Twente’. Wat we verder gemeen hebben? Onze liefde voor Italië en genieten van het leven. Maar bovenal, dat je een klein beetje of heel veel gelukkiger bent na een bezoek aan de winkel. Wat ons betreft is dat zeker gelukt. Marianne verlaat de winkel met een Italiaans blik vol heerlijke lekkernijen en ik voel me erg gelukkig met mijn flessen Vin Santo en cantuccini koekjes.

Benieuwd naar ‘Casa da Lucca’? Neem een kijkje op de website (https://www.casadilucca.nl/) , maar wij raden jou ook zeker aan om eens een kijkje te nemen in de winkel in Kampen aan de Oudestraat 85.
 
  Marloes     03-11-2022 09:41     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.