Avontuurlijke sleutelhangers Als je door de Chianti rijdt zie je ze overal. Die prachtige handgemaakte leren sleutelhangers waar qua onderwerpen geen einde aan lijkt te komen. Van Pinokkio, een fiasco wijnfles, de vuurspuwende Etna tot het Italiaanse symbool voor geluk, de rode peper. De winkeltjes in Radda, Greve en Gaiole hangen er vol van. Mijn tas is na de vakantie dan ook standaard weer versierd met zo’n leuk nieuw handwerkje. Een bloemetje, een edelweiss of zo’n schattig klein minitasje.

De ontwerpers van deze kleine ambachtelijke sleutelhangers zijn Gianni Raineri en zijn vrouw Pina Romeo. Op de modebeurs in Milaan afgelopen maart troffen we Gianni en zijn dochter Valentina, die zelf ook een eigen bedrijfje met andere bijzondere leren artikelen runt. Wat een ontzettende aardige vader en dochter. Inmiddels ‘hangen’ deze prachtige leren sleutelhangers ook in onze MariMarlo webstore. Eén variant, de citroen, zelfs met ons eigen logo.

Ondertussen zit er ook aan mijn tas weer een nieuwe leren sleutelhanger. Geen bloem dit keer, maar een luchtballon én dat is niet zonder reden. Eind augustus mocht ik voor het eerst in mijn leven in een echte luchtballon opstijgen. Geweldig! In de volgende blog vertel ik hierover meer.


 
  Marloes     26-09-2022 13:07     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.